جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

گروت ریزی

جزئیات این دستورالعمل مربوط به شیوه ی نصب عمومی گروت های تولید شده توسط شرکت بتن زیست است. این دستورالعمل مهندسین و مجریان محترم را به همفکری پیرامون گسترش و استفاده از برگه اطلاعات فنی و گروت های تولیدی این شرکت تشویق می کند.

مهندسین عزیز توجه داشته باشند که در صورت عدم  آشنایی مجریان با استانداردهای گروت ریزی، بازدید کارشناسی جزئیات پروژه از طرف شخص ذی الصلاح لازم است. جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت بتن زیست تماس حاصل فرمایید. جزئیات شرح داده شده در این دستور العمل شامل اجرای گروت های معمولی، گروت با روانی بالا، گروت پیش ساخته، گروت با مقاومت بالا، گروت درشت دانه و گروت با روانی و مقاومت بالا است.

آماده سازی مناسب سطح و جزئیات کار لازمه اجرای صحیح گروت ریزی است. دمای مناسب گروت ریزی بین 10درجه سانتیگراد تا 27 درجه سانتیگراد است. دمای پایینذ و سرد زمان گیرش و کسب مقاومت را کاهش می دهد. دمای بالا و گرم نیز موجب افزایش سرعت گیرش و نرخ خشک شدگی می شود. رعایت الزامات اساسی و مهم مربوط به آیین نامه اجرای مصالح پایه سیمانی در آب و هوای و سرد و گرم درکنار استفاده از افزودنی های زودگیر، دیرگیر و ضدیخ امری غیرقابل انکار است.

سطوح گروت ریزی و سطح زیر بیس پلیت (Base Plate) بایستی تمیز، عاری از زنگ زدگی، گریس، روغن، قطعات سست، زائده های فلزی و سیمانی و سایر آلودگی ها باشد. سطح بتن (CSP) بایستی با استفاده از شیوه های مکانیکی زبر و خشن مطابق بند 5-9 آیین نامه ICRI310.2R شود. برنامه زمان بندی اجرا، نقشه اجرا، تهیه قالب های مناسب و محکم قبل از شروع پروژه لازم است. سطح بتن بایستی به مدت حداقل 24 ساعت قبل از اجرای گروت ریزی با آب مناسب اشباع شده باشد. در زمان  اجرای گروت ریزی سطح بتن بایستی از وجود آب اضافی و برق آب پاک شود. درصورت نیاز می توان از پمپ های هوا استفاده نمود.

قالب اجرا بایستی صلب، آب بندی شده با استفاده از بتونه و سایر درزگیر ها به منظور ممانعت از نشت دوغاب و شیره گروت شود. به منظور جدایش بهتر قالب، باید سطح آن با روغن قالب های مناسب آغشته شود. احتیاط شود که روغن قالب به سطح بدنه دیواره های بتنی و زیر بیس پلیت (Base Plate) نچسبد. سطح نهایی قالب در تمامی جهات باید در حدود 2/5cm بیرون تر از سطح بیرونی بیس پلیت بسته شود. در یک جهت از قالب باید به منظور تزریق صحیح گروت در زیر بیس پلیت به صورت شیب دار بسته شود (سرقالب). سطح قالب بایستی حداقل 5cm از لبه بیس پلیت فاصله داشته باشد. یکی دیگر از دلایل آب بندی قالب ها اعمال فشار گروت مناسب جهت پر کردن و جریان مناسب است. سطح جداره های قالب های عمودی و موازی جداره ی شیب دار (سرقالب) باید در حدود 2/5cm از جداره بیس پلیت فاصله داشته باشد. این عمل باعث خروج هوای محبوس در محفظه گروت ریزی می شود. کاهش فاصله 2/5cm موجب افزایش احتمال به دام افتادگی هوا می شود. توضیحات شیوه اجرایی قالب بندی در شکل زیر نمایش داده شده است.

جهت دستیابی به آب مورد نیاز جهت اختلاط به برگه اطلاعات فنی محصول مراجعه شود. البته توصیه می شود جهت دستیابی به حداکثر کارایی و مقاومت از نتایج آزمایشگاهی استفاده شود. تجاوز از حداکثر آب مورد نیاز موجب آب انداختگی، جدایش، مقاومت کم و عملکرد ضعیف می شود. در مقادیر کم گروت ریزی از میکسرهای مکانیکی دستی استفاده شود و در مقادیر بیشتر گروت ریزی از همزن های مکانیکی با توان اعمال نیروی برشی بالا استفاده شود. تمامی مصالح باید در دمای 10 تا 27 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. ابتدا آب به مخزن اختلاط اضافه شود سپس گروت به آرامی و درحین هم زدن به آب اضافه شود. اختلاط نهایی حداقل به مدت 3 دقیقه ادامه یابد. میزان روانی گروت با استفاده از Flow Table و سایر تجهیزات مشابه اندازه گیری شود. کنترل آب انداختگی متناسب با آب اضافه شده بایستی کنترل شود. گروت آماده شده بایستی سریعا به محل انتقال و اجرا شود. از اضافه کردن سیمان و ماسه به گروت خودداری شود، زیرا بر عملکرد گروت تاثیر می گذارد.

گروت ریزی بایستی بلافاصله و  به طور یکنواخت انجام شود. گروت ریزی تنها از یک طرف صورت گیرد و جهت انجام بهتر و  پرشدگی مناسب قالب مطابق شکل فوق بسته شود. از یک میله یا ویبراتور مخصوص جهت جایگذاری بهتر گروت استفاده شود. گروت ریزی باید تا زیر بیس پلیت اجرا شود.

به محض از دست رفتن درخشندگی و برق آب و شروع خشک شدن، سفت شدن، سطح گروت را با استفاده از نایلون یا گونی خیس بپوشانید زیرا در غیر این صورت ترک های خشک شدگی شروع به رشد می کنند.

قالب ها زمانی باز شوند که گروت مقاومت لازم جهت حفظ وزن خود را داشته باشد. همچنین از سطح زیر بیس پلیت جدا نشود. نگهدارنده ها با زاویه 45 درجه از زیر بیس پلیت به روی فونداسیون نصب شود. از باقی ماندن گروت بر روی بیس پلیت و سخت کننده ها جلوگیری شود. سطح گروت متناسب با درخواست کارفرما اجرا شود. درصورت عدم وجود مواد عمل آوری از نایلون، گونی و ورقه های پلی استیل به مدت 72 ساعت از سطح محافظت شود

ترک های موجود در شانه گروت ریزی عموما به ریز بیس پلیت گسترش نمی یابد و تاثیری بر ظرفیت باربری عمودی ندارد. در صورت نیاز به ترمیم ترک های مویی می توان از اپوکسی با ویسکوزیته پایین استفاده نمود. شیوه ی مورد تایید دیگر، باز نمودن ترک ها و پرکردن آنها با گروت مناسب است.

  1. از یخ زدن گروت تا رسیدن به حداقل مقاوت 28 مگاپاسکال خودداری شود.
  2. از شیوه های عمل آوری مناسب با شرایط گروت ریزی و پروژه استفاده شود.
  3. از افزودن ماسه و سیمان و سایر مواد افزودنی جدا خودداری شود.
  4. بسته های گروت در مکان خشک نگهداری شود.
  5. از نگهداری گروت در دماهایی که ممکن است دچار از پیش یخ زدگی شود، خودداری شود.
  6. درشرایط نامتعارف گرم و سرد از آیین نامه ها و الزامات احتیاطی بهره گرفته شود.
  7. در گروت به عنوان مصالح کفسازی، Finishing و ملات های تعمیراتی استفاده نشود.
  8. در هنگام استفاده از گروت ابتدا برگه اطلاعات فنی آن مطالعه شود.