جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

مقدمه

این راهنما نمای کلی از بتن های پلیمری نازک (کمتر از 1 اینچ [25 میلی متر]) برای بسترهای بتنی و فولادی را ارائه می دهد. تاکید بر استفاده از بتن های کم ضخامت در بخش حمل و نقل، به ویژه برای رویه عرشه های پل و کفسازی پارکینگ ها است. آماده سازی سطح، کاربرد، کنترل کیفیت و جنبه های ایمنی از جمله مواردی است که در این آیین نامه گنجانده شده است.

بتن مسلح، شبکه آرماتور و عرشه های فولادی دائما در معرض نمک زدایی و سایر عوامل محیطی مانند بارانهای اسیدی و مواد شیمیایی و آلودگی قرار دارند. افزایش هزینه های حفظ و نگهداری در تعویض پل ها و عرشه های پارکینگ باعث ایجاد گزینه های ساخت و نگهداری مانند پوشش های بتنی با چگالی بالا، پوشش های بتنی اصلاح شده با لاتکس (LMC)، پوشش های غشایی/آسفالت، سیستم های محافظ کاتدی، تقویت میلگرد با پوشش نازک اپوکسی و پوشش بتنی پلیمری (PC) می شود. هر گزینه دارای مزایا و معایبی است که باید قبل از انتخاب به طور کامل آنالیز شود. هزینه ها متناسب با در دسترس بودن مواد و پیمانکاران باتجربه براساس هر منطقه متفاوت است. علاوه بر این، زمان نگهداری این روش ها متفاوت است. پل ها و عرشه های کفسازی پارکینگ حاوی عناصر سازه ای فلزی هستند که به دلیل رطوبت، کلریدها، سیکل ذوب و یخبندان مستعد خرابی های زودرس هستند و بایستی در حجم بالای ترافیک مقاومت خوبی در برابر سایش داشته باشند.

مزایا

  • در مقایسه با سایر سیستم های کفسازی و عرشه، پوشش های پلیمری سیمانی کم ضخامت بر اساس هزینه چرخه عمر، مقرون به صرفه هستند.
  • ویژگی های سریع عمل آوری کفسازی های کم ضخامت با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) اختلالات موجود را به حداقل می رساند، هزینه های کنترل ترافیک را کاهش می دهد و مخطرات در برنامه ریزی تعمیرات را کاهش می دهد.
  • کفسازی های کم ضخامت و نازک با بتن های اصلاح شده با پلیمر(PMC) با بار مرده تنها 2 تا 6 پوند در فوت مربع (9.8 تا 29.3 کیلوگرم در متر مربع) به نسبت کفسازی های قدیمی موجب افزایش ظرفیت باربری سازه می شود.
  • این یک عامل مهم است که باید در ساختارهای سازه مجدد در نظر گرفته شود. در ضخامت های کاربردی 3/8 تا 1 اینچ (10 تا 25 میلی متر)، پوشش های بتن پلیمری (PC) نیازی به اصلاح درزهای انبساط یا ساختارهای زهکشی ندارند.
  • کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم هستند و نسبت به سایر انواع پوشش های بتنی مقاومت به نفوذ کلرید بهتری دارند.
  • کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) مقاومت بالا در برابر لغزش و مقاومت در برابر پوشش کلیه سطوح بتنی و فولادی را دارند.
  • کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) بدون تجهیزات تخصصی قابل نصب است. با این حال، تخصص فنی بالایی جهت ساخت و اجرای آنها نیاز است.
  • حفظ كنترل كیفیت بسیار مهم است و تهیه سطح مناسب نیاز به توجه دقیق دارد.

معایب

نقطه ضعف مرتبط با کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) این است که آنها باید روی سطوح خشک اعمال شوند. کارایی و سرعت پخت سطح کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) بستگی به بستر، ماده و دمای محیط دارد.

کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) برای ایجاد مقاومت در برابر ترک خوردگی سطوح زیرین طراحی نشده اند.

دامنه کاربرد

این راهنما برای کمک به انتخاب مناسب و استفاده از کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) برای سازه ها در صنعت حمل و نقل، با تمرکز بیشتر روی عرشه های پل و پارکینگ قرار دارد. مواد مورد بحث شامل اپوکسی ها، پلی استرها و متاکریلات ها برای استفاده در سطوح بتنی یا فولادی هستند. به طور کلی، کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) برای محافظت از بستر مورد استفاده قرار می گیرند و به گونه ای طراحی شده اند که بدون ایجاد تنش پایدار باشند. نفوذپذیری کم بتن پلیمری (PC) باعث می شود آنها در برابر نفوذ آب مقاوم کنند و در مقابل نفوذ کلرید محافظت می کنند. کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC) به منظور به حداقل رساندن خراب شدن از انبساط حرارتی و انقباض مکرر طراحی شده اند. این راهنما علاوه بر توصیف ویژگی های کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC)، فصل هایی را در مورد آماده سازی سطح، کاربرد، کنترل کیفیت و نحوه استفاده و ایمنی را در بر می گیرد. این اطلاعات باید به خواننده اجازه دهد مواد را برای یک برنامه معین انتخاب کند و ممکن است به عنوان پایه ای برای تهیه مشخصات پوشش باشد.

کلمات کلیدی: سنگدانه؛ عرشه پل؛ اپوکسی؛ سطح با اصطکاک زیاد؛ متیل متاکریلات؛ ملات رویه عرشه پل، پارکینگ، پلی استر؛ بتن پلیمری؛ ملات آماده، رزین، مقاومت در برابر لغزش؛ دوغاب

فصل بندی:

فصل اول: مقدمه

1.1 کلیات

1.2 تاریخچه کفسازی های بتنی پلیمری (کفسازی های کم ضخامت و نازک ساخته شده با بتن های اصلاح شده با پلیمر (PMC))

1.3 دامنه

فصل دوم: تعاریف

فصل سه: چسبنده های پلیمر

3.1 کلیات

3.2 خواص اتصال دهنده های پلیمری

3.3 اپوکسی

3.4 پلی استرها

3.5 متاکریلات

فصل چهار: بتن پلیمری (PC)

4.1 کلیات

4.2 مصالح

4.3 خاصیت بتن پلیمری (PC)

فصل پنجم: آماده سازی سطح

5.1 کلیات

5.2 سطوح بتنی

5.3 سطوح فولادی

5.4 ارائه بهترین سطح

فصل شش: کاربرد بتن های پلیمری در کفسازی ها

6.1 کلیات

6.2 پوشش چند لایه

6.3 ملات کفسازی آماده یا ملات

فصل هفت: کنترل کیفیت

7.1 الزامات کنترل کیفیتی

فصل هشت: نگهداری جایدهی و ایمنی

8.1 کلیات

8.2 نگهداری و دپو

8.3 استفاده و ایمنی

فصل نه: مراجع

 

 دانلود آیین نامهACI 548.5R-16