جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

میکروسمنت، جی اف آر سی و یا بتن اکسپوز نما؟

خیلی از تماس های به شرکت راجب این موضوع هست که کدوم مصالح پایه سیمانی یا دیوار پوش بتنی برای نمای ساختمان مناسب تره؟ بتن اکسپوز نمای خارجی ، نمای جی اف ار سی و یا میکروسمنت نمای خارجی؟بتن اکسپوز نما

خب اول بریم ببینیم که مصالح این سه ماده چه فرقی باهم دارند. پایه ساخت در سه محصول سیمان است یا بهتر بگیم ماده تامین کننده غالب چسبنده مورد کاربرد سیمان است. البته استفاده از پلیمرها می تواند باعث افرایش چسبندگی شود ولی در بتن اکسپوز و جی اف ار سی تا حدی باعث کاهش مقاومت مکانیکی می شود. ابتدا بتن اکسپوز رو بررسی می کنیم. تعریف اکسپوز یا نمایان به بتنی گفته می شود که بشود آن را در معرض دید قرار داد یا به عبارتی بشود از آن به عنوان سطح نهایی و نما استفاده کرد. این خصوصیت نیز برای نمای جی اف آر سی و میکروسمنت نیز صادق است. 

.

بتن اکسپوز یا دیوار پوش بتنی متشکل از سیمان، سنگدانه، فیلر، پلیمر، سوپرپوزولان ها، ابرروان کننده کاهنده آب، سلولز، پلیمر و تسلیح کننده ها (الیاف و مش فولادی) است. پس از اختلاط مواد مذکور در قالب ریخته شده و پس از طی مراحل عمل آوری، قابلیت عرضه را پیدا می کند. بتن اکسپوز از بتن با کارایی بالا (UHPC) با مقاومت 70 مگاپاسکال ساخته می شوند. این محصول به شیوه بتن ریزی در قالب و یا premix تولید می شود. جی اف ار سی ها به دو شیوه premix و spray تولید می شوند.

در هر دو صورت مصالح مورد استفاده تا حد بسیار زیادی مشابه می باشند. اما کیفیت قطعه در نهایت در حدود 30 درصد می تواند تفاوت داشته باشد. بدیهی است جی اف ار سی تولید شده با روش spray کیفیت بهتری دارد. همچنین توانایی تولید قطعات منحنی و پیچیده با استفاده از روش spray امکان پذیر است.مصالح مورد استفاده در جی اف ار سی مشابه دیوار پوش بتنی از سیمان، سنگدانه، فیلر، پلیمر، سوپرپوزولان ها، ابرروان کننده کاهنده آب، سلولز، پلیمر و الیاف شیشه ضد قلیا (glass fiber AR) است. استفاده از الیاف شیشه به دو صورت چاپد شده و یا رویینگ است. در روش spray از الیاف شیشه رویینگ و در روش premix از الیاف شیشه چاپد استفاده می شود.

بتن اکسپوز نما بتن اکسپوز نمای خارجی میکروسمنت نمای خارجی

قطعات نمای جی اف آر سی از لحاظ کیفیت و خصوصیات مکانیکی مزیتی بر قطعات بتن اکسپوز ندارند. تنها مزیت آنها را می توان در ساخت قطعات پیچیده و منحنی دانست. تولید قطعات مشبک و منحنی در دو بعد را می توان با ساخت قالب مناسب با استفاده از بتن اکسپوز نیز ساخت.

در ساخت قطعات جی اف ار سی با استفاده از روش spray قطعات متراکم تر و دارای دوام بهتری می باشند. استفاده از میلگرد FRP برای تقویت قطعات نیز یک راهکار جهت تقویت است. اما با توجه به گستردگی و شناخت کم در ایران چندان قابل استفاده نمی باشد. مقاومت خمشی به عنوان یک عامل مهم در تعیین کیفیت دیوار پوش بتنی و جی اف ار سی به شمار می آید. ناگفته نماند وزن مخصوص بتن اکسپوز و جی اف ار سی در هر مترمربع تقریبا مشابه و در حدود 2200 کیلوگرم در هر مترمکعب است.

دیوار پوش بتنی بتن اکسپوز نمای خارجی میکروسمنت نمای خارجی 

استفاده از قطعات طرح دار چه بتن اکسپوز و چه نمای جی اف آر سی در هر دو صورت امکان پذیر است. اما مجدد بتن اکسپوز با براورده نمودن همان کیفیت بسیار از لحاظ اقتصادی قابل توجه است. در ساخت قطعات با بعد 30 سانتیمتر و کمتر استفاده از بتن اکسپوز بسیار مناسب تر است و در فرایند تولید با سرعت بیشتری انجام می گیرد. در ساخت پله های بتنی و گلدان های بتنی (Flower Box) استفاده از این محصول با مقدار پلیمر بیشتر و توجه ویژه به قالب سازی و شیوه تولید می تواند روند بهتری را از لحاظ کیفیت نهایی و اقتصادی فراهم کند.

با توجه به لزوم و اهمیت به محوطه سازی استفاده از قطعات بتن اکسپوز پیش ساخته در کفسازی محوطه ها بسیار پرکاربرد است. استفاده از جی اف ار سی در محوطه سازی ها چندان به صرفه نیست و توجیه اقتصادی قابل قبولی ندارد. بنابراین استفاده از بتن اکسپوز می تواند بسیار گزینه مناسبی باشد که در مقابل بارهای سواره رو دارای مقاومت قابل توجهی است.

نکته مهم در رفع نگرانی لب پریدگی های موجود قطعات بکار گرفته شده در کف توسط این شرکت با تکنیک های خاص رفع شده است.

میکروسمنت به عنوان یک مصالح جدید و نسبتا ناشناخته چند سالی است در میان مهندسان و معماران رواج یافته است. این مصالح بر خلاف بتن اکسپوز و جی اف ار سی به صورت پیش ساخته نیست و به صورت اجرا در محل است. میکروسمنت محصولی دو جزیی ترکیبی از مواد پودری و مواد پلیمری است. در ترکیب باهم تشکیل یک پوشش نازک و با مقاومت سایشی بالا می دهد. نکته قابل توجه در استفاده از میکروسمنت یکپارچه بودن آن است. اما سطح نهایی این محصول برروی نمای داخلی و خارجی می تواند بسیار زیبا و یکنواخت و براق یا مات باشد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص این محصول می توانید برگه اطلاعات فنی محصول را در قسمت محصولات>بتن اصلاح شده با پلیمر>میکروسمنت مطالعه نمایید.بتن اکسپوز نما

در مبحث کاهش وزن قطعات در روش spray با کاهش محدودیت وزن مواجه هستیم.  اما در بتن اکسپوز و نمای جی اف آر سی به صورت premix می توان وزن هر مترمربع را به 1/3 وزن حالت نرمال رساند. در مبحث آماده سازی سطح زیر کار قبل از اجرای میکروسمنت بایستی سطح یکنواخت صاف و با کمترین موج باشد. زیرا ضخامت حداکثری این محصول در حدود 4 میلیمتر است و انتظار موجگیری های قبل از کار طبیعتا غیر منطقی است.

بتن اکسپوز نمای خارجی میکروسمنت نمای خارجی

وزن محصول میکروسمنت در قیاس با بتن اکسپوز و جی اف ار سی بسیار ناچیز است و در حدود 2 کیلوگرم در هرمترمربع است. عدم تغییر رنگ، خود تمیزشوندگی، آنتی باکتریال بودن، مقاومت سایشی، آببندی و … برخی از خصوصیات این پوشش جدید و جذاب است.  در مورد استفاده از میکروسمنت و بتن اکسپوز در کف بایستی خاطر نشان کرد که در هر دو مورد فراهم نمودن سطحی مقاوم و مستحکم لازم و ضروری است. اماده استفاده از پوشش میکروسمنت در کف برای مناطق با تردد بالا و سواره رو چندان توصیه نمی شود.د

شیوه نصب:

بر خلاف میکروسمنت، بتن اکسپوز و جی اف ار سی را می توان به دو شیوه نصب خشک و نصب تر انجام داد. استفاده از شیوه نصب خشک در قیاس با نصب تر گران تر است. هزینه خرید شاسی ها و اتصالات و هزینه های نصب آنها در کنار هزینه های نصب و خرید تایل ها در حدود 85 درصد گرانتر از نصب تر تمام می شود. روش نصب با بولت و چسب نیز یکی از روش های متداول در نماسازی است. این روش بیشتر بر روی تایل های چهارسوراخه کاربرد دارد.بتن اکسپوز نما

قیمت:

 

به دلیل استفاده از الیاف شیشه و شیوه تولید بالطبع جی اف ار سی گرانتر از بتن اکسپوز و میکروسمنت است و مسلما زمان ساخت و نصب بیشتری را می طلبد. استفاده از 3 تا 5 درصد الیاف شیشه و قیمت بالای آن (3 تا 5 برابر الیاف مورد استفاده در بتن اکسپوز یا دیوار پوش بتنی) و هزینه های تجهیزات spray باعث افزایش هزینه جی اف ار سی می شود. هزینه های بتن اکسپوز در قیاس با میکروسمنت در حدود 20 درصد بیشتر است. اما کم هزینه ترین روش نماسازی در میان این سه روش استفاده از میکروسمنت است.

دوام:

بتن اکسپوز نمای خارجی میکروسمنت نمای خارجی

دوام هر سه از محصولات بتن اکسپوز، نمای جی اف آر سی و میکروسمنت بسیار بالا و در یک حد می باشند. هر سه در زمان ارتعاش سازه و زلزله در صورت شکست به صورت ترد فرو نمی ریزد. بلکه به صورت کاملا انعطاف پذیر فرو می ریزد. این ویژگی یکی از مزایای این قطعات در قیاس با سنگ در افزایش سطح ایمنی نما می باشد. جذب آب، دوام و تغییر رنگ هر سه در یک سطح بالایی می باشند.

ماندگاری:بتن اکسپوز نما

به دلیل ضخامت بیشتر قطعات بتن اکسپوز و جی اف ار سی طبیعتا ماندگاری بهتری را دارا می باشند. همچنین این قطعات در مقابل ضربه های نسبتا شدید مقاوم تر می باشند.

خودتمیز شوندگی:

با توجه به متریال مورد استفاده در اجرای پوشش میکروسمنت که قابلیت خودتمیزشوندگی را دارا می باشند. این خاصیت را می توان بر روی قطعات بتن اکسپوز و نمای جی اف آر سی اعمال نمود.

این متن به صورت هفتگی به روز رسانی می شود. جهت آپدیت ماندن با ما بمانید.

برای دیدن نمونه کارها به اینستاگرام ما مراجعه کنید.