شرکت

بتن زیست

انواع ماستیک درزگیر

ماستیک درزگیر چیست؟ نحوه استفاده از ماستیک درزگیر چگونه است؟ کاربرد ماستیک درزگیر چیست؟ انواع ماستیک درزگیر کدام است؟ در ادامه همراه ما باشید تا به تمامی سوالات بالا پاسخ دهیم. در ماستیک درزگیر مواد و متریال‌های استفاده شده برای درزبندی بتن، از جمله محصولات صنعت شیمی در صنعت ساختمان‌سازی است که به منظور آب‌بندی و درزگیری سازه‌های بتنی و استخرها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مواد شامل انواع ماستیک‌های درزبندی بتن می‌شوند که عمدتا برای تعمیر، بازسازی و حتی پر کردن درزها که به دلیل انبساط و حفره در دیوار و کاشی ایجاد می‌شوند، استفاده می‌شوند.

ماستیک درزگیر ماستیک درز بندی پلی یورتان

انواع ماستیک درز گیر

کفپوش‌ ها و کف بام نیز از محصولات مختلف و متنوع ماستیک‌ ها می ‌توان برای درزگیری و آب بندی بتن استفاده نمود. از انواع ماستیک ها می توان به ماستیک پایه قیری سرد اجرا ، ماستیک درزبندی بتن، ماستیک قیری گرم اجرا ، ماستیک پلی یورتان اشاره کرد. ماستیک ‌ها معمولا چیزی در حدود ۵ سال عمر دارند و پس از آن باید جایگزین شوند تا کیفیت مطلوب و مورد نظر از بین نرود. ضروری است که پیش از قرار دادن ماستیک در سطح مورد نظر، آن سطح کاملا خشک و تمیز باشد.

این ماستیک‌ها از ترکیبات خاصی مانند ترکیبات پلیمری تولید شده‌اند که در بتن، آسفالت و سیمان عملکرد بسیار خوبی دارند. پس از ترکیب و اعمال به محل مورد نظر، این محصولات به یک ماده انعطاف‌پذیر شبیه به لاستیک و نرم تبدیل می‌شوند که می‌تواند ترک‌ها و درزهای ایجاد شده در انواع شرایط دمایی را پوشش دهد.

کاربرد ماستیک درزگیر

کاربرد ماستیک درزگیر بتن با قابلیت مقاومت در برابر تغییرات دمایی، اجسام متحرک و انعطاف پذیری بالا را داراست، و بعد از فرآیندهای انجماد و ذوب مکرر، همچنان اتصال محکمی به سطوح بتنی حفظ می‌کند. این محصول در تعمیر و پر کردن هرگونه درز و شکاف در سنگ‌های تراشی، سنگ فرش، بتن و کاشی سنگی و روکش استخر مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، این ماستیک جلوی تجمع گرد و غبار در درزها را می‌گیرد، زیبایی و یکدستی سطح را حفظ می‌کند و از ایجاد شکاف‌ها و عمق‌های جزئی جلوگیری می‌کند.

ماستیک درزگیر

 

ماستیک درزگیر چیست؟

ماستیک نوعی ماده آب‌بندی است که پس از سخت شدن، خاصیت انعطاف‌پذیری خود را حفظ می‌کند. این ماده بر روی سطوح مختلفی مانند چوب، آلومینیوم، شیشه و سنگ مرمر قابل استفاده است. برخی پیمانکاران از ماستیک به عنوان یک ماده اتصال دهنده استفاده می‌کنند، مثلاً برای نصب پنجره‌ها به ساختار اصلی ساختمان. همچنین می‌توان ترک‌های موجود در حمام و دستشویی را با ماستیک پر کرد تا از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری شود. ماستیک‌ها در کفپوش‌ها و سقف‌ها نیز برای آب‌بندی و درزگیری بتن استفاده می‌شوند.

نحوه استفاده از ماستیک درزبندی

ماستیک نوعی درزگیر است که به هر سطحی می‌چسبد و پس از خشک شدن، حالت لاستیکی به خود می‌گیرد، به همین دلیل هنگام اتصال سطوح مورد نظر، انعطاف خود را حفظ می‌کند. ماستیک پلی یورتان به خوبی به شیشه، آلومینیوم، بتن، مرمر، استیل، تخته کانال و چوب می‌چسبد. این ماستیک مقاومت حرارتی بالایی دارد و در صنایع مختلف برای تعمیر کانال‌های گرمایشی و تهویه هوا استفاده می‌شود. روش استفاده از چسب ماستیک بسته به کاربرد آن‌ها متفاوت است.

مزایای ماستیک درزگیر

از مزایای ماستیک درزگیر می توان به دلیل مزایای متعدد خود یکی از محبوب‌ترین مواد برای آب‌بندی هستند. کیفیت بالای آن‌ها و سطح صاف و نرمی که ایجاد می‌کنند، باعث شده تا برای آب‌بندی بتن در سطوح خارجی مورد توجه قرار گیرند. ماستیک‌ها در عین داشتن سطحی نرم، از درون جامد و محکم هستند و وظیفه آب‌بندی را به خوبی انجام می‌دهند. در سطوحی که از ماستیک استفاده شده، نیازی به بتونه‌کاری نیست. همچنین، به دلیل خاصیت آب‌بندی، ماستیک‌ها در فضاهای خارجی مانند پشت بام و حیاط برای جلوگیری از نفوذ آب کاربرد دارند. ماستیک‌ها تقریباً تنها مواد مناسبی هستند که در بخش‌هایی از ساختمان که دماهای بالا یا پایین دارند، مانند کانال‌های کولر یا هیتر، استفاده می‌شوند.

همچنین موادی در ماستیک‌ها وجود دارد که از آسیب اشعه ماورا بنفش خورشید جلوگیری می‌کند، بنابراین برای پشت بام‌های در معرض نور خورشید بسیار مناسب هستند. برخلاف مواد آب‌بندی دیگر که بر روی فلزات باعث خوردگی می‌شوند، ماستیک‌ها این مشکل را ایجاد نمی‌کنند. علاوه بر این، به دلیل خاصیت انعطاف‌پذیری، ماستیک‌ها برای استفاده در مفاصل و قسمت‌هایی که ممکن است حرکت و لرزش داشته باشند، مناسب هستند.

معایب ماستیک درزبندی

معایب ماستیک با وجود انعطاف‌پذیری ماستیک‌ها، توصیه نمی‌شود که از آن‌ها در مفاصلی با حرکات زیاد و طولانی استفاده شود. ماستیک‌ها تنها زمانی به خوبی کار می‌کنند که فشار ثابتی بر رویشان باشد و حرکات زیادی وجود نداشته باشد. برای عملکرد مناسب ماستیک، باید به صورت لایه‌ای ضخیم در محل مورد نظر قرار گیرد و لایه نازک نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *