شرکت

بتن زیست

آموزش کاشت میلگرد در بتن

کاشت میلگرد در بتن یکی از روش‌های مهم در بهسازی و تقویت سازه‌های بتنی و ایجاد اتصالات جدید به سازه‌های موجود است. این تکنیک که در آن میلگردهای جدید به وسیله‌ی چسب‌های مخصوص یا گروت در داخل سوراخ‌هایی که در بتن حفر شده‌اند، قرار می‌گیرند، به منظور افزایش مقاومت برشی، خمشی، و کششی سازه‌ها و همچنین برای ایجاد اتصالات مطمئن در توسعه یا بازسازی سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. کاشت میلگرد به‌طور گسترده در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی به کار می‌رود و نقش حیاتی در تضمین پایداری و ایمنی سازه‌ها دارد. در اینجا، به اصول، مزایا و کاربردهای کاشت میلگرد در بتن پرداخته می‌شود تا اهمیت و کاربردهای این روش در مهندسی عمران روشن گردد.

روش کاشت میلگرد در بتن

این دستورالعمل به شیوه مناسب نصب و جایدهی بولت ها، میلگردها و سایز فلزات مرسوم در بتن می پردازد. شرکت بتن زیست اقدام به ساخت خمیر کاشت اپوکسی مطابق آئین نامه881 ASTM C به منظور چسپاندن و نصب قطعات مذکور در بتن و ملات های سخت شده غیر مسلح، بهسازی و تعمیرنگهداری سازه ها کرده است. مکانیسم عملکرد مهار و استفاده از خمیر کاشت از طریق ایجاد یک چسپندگی و ظرفیت نگهداری قوی فی مابین بولت ها، میلگردها و سایر فلزات و بتن در سطح جداره ی دیوارهای حفرات و سوراخها است.

عموما ارزیابی، تقویت و بهسازی سازه های مهندسی از طریق کاشت به چندین فاکتور صورت می گیرد. قدرت مهار فلزات و عملکرد بلند مدت آنها تابع  چندین عامل است. برخی از این عوامل عبارتند از مقاومت مصالح مورد نظر، قطر حفره و سوراخ، شرایط و مشخصات بتن، نوع و جهت بارگذاری، فاصله ی بولت، میلگرد و سایرفلزات تا جداره ی حفره، دما، تمیزی حفره، مود شکست بولت و میلگردها و شرایط محیطی نظیر رطوبت و حملات یونهای مهاجم است. در پروژه ها و شرایط کاری حساس انجام آزمایشات کارگاهی از نحوه ی عملکرد کاشت  میلگرد انکربولت و سایر فلزات الزامی است.

با توجه به شرایط خاص هر پروژه علاوه بر رعایت الزامات مطرح شده در این دستورالعمل ، مشورت با کارشناسان این شرکت لازم و ضروری است. لازم بذکر است که  شیوه ی نصب میلگردها و انکر بولت ها عموما مشابه است.

در ادامه مراحل اصولی و صحیح نصب و کاشت با استفاده از خمیر کاشت  میلگرد توضیح داده می شود:

العمل خمیر کاشت

 ابتدا قطر و عمق حفره متناسب با محاسبات و شرایط الزامی از طرف طراح و کارفرما حفر شود. عموما قطر حفره بیش از 6 میلیمتر از قطر میلگرد و انکربولت تجاوز نکند. برای یک بتن با کیفیت مناسب عموما عمق حفره در حدود 10 تا 15 برابر قطره میلگرد و انکربولت است شکل (1).

11 9

 سطوح داخلی حفره را با استفاده از یک فلچه ی محکم به منظور رفع خاک آلودگی، سرریزها یا هر ماده ای که با عث تضعیف چسپندگی می شود، تمیز کنید شکل (2).

11 10

با استفاده از بلوئر یا کمپروسور هوا مجددا داخل حفرات تمیز شود. حفرات بایستی دارای استحکام کافی و تمیز باشد شکل (3) .

11 11

خمیر کاشت را مطابق دستورالعمل مطرح شده در برگه ی  اطلاعات فنی محصول مخلوط کنید. در صورتی که حفره افقی باشد جهت انتخاب خمیر کاشت مناسب با کارشناسان شرکت بتن زیست  تماس حاصل فرمائید شکل (4).  فاکتور های مؤثر  بر انتخاب نوع خمیر کاشت  تابع دمای محیط و سطح، زمان گیرش، شرایط مخلوط اپوکسی قبل از بکارگیری در محیط کار و … است. جهت جلو گیری از بروز خطا در اختلاط محصول این شرکت بسته بندی خود را به نحوی ارائه داده که خطا را به حداقل برساند.

11 12

خمیر کاشت ساخته شده را به داخل حفرات و سوراخ های حفر شده بریزید در ریختن خمیر کاشت دقت شود که حفرات هوا به دام نیفتند درصورت استفاده از همزن های استاتیکی ، نازل دستگاه را در انتهای حفره قرار دهید و سپس شروع به جایدهی خمیر کنید. تقریبا نصف حفره با خمیر کاشت پر شود شکل (5).

11 13

میلگرد یا انگر بولت را با حرکت دوار به آهستگی به داخل حفره هدایت کنید تا خمیر کاشت به آرامی به بالا انتقال یابد. حرکت چرخشی را ادامه دهید تا اطمینان حاصل شود که بدنه ی  میلگرد و بدنه سطح بتن کاملا آغشته شوند شکل( 6).

11 14

قبل از اعمال هرگونه بار و تنش از عمل آوری کامل و سخت شدن خمیر کاشت اطمینان حاصل شود.